Avui, durant la sessió , hem realitzat dues tasques: La primera ha estat realitzar
un repàs de la pixelació i el color de les imatges i hem estat treballant els diferents formats amb els que es pot guardar una imatge , segons la seva compressió i la gama de colors que conté. Y la segona, ha estat la selecció i la creació de capes modificant de forma rotativa les fotografies i també els canvis de fons.
Amb la primera tasca he aprés varis conceptes, entre ells que el pes d’una imatge depèn dels píxels, que depenen del color i el programa o format amb els que es guarda. Aquest concepte , jo crec que és l’element bàsic , que hem d’aprendre de les fotografies.
En aquesta sessió he pogut adquirir nous coneixements, com per exemple una dada molt significativa, que es que tots els documents que guardem siguin amb el programa que sigui, hem d’intentar guardar el document amb el seu programa o format original, es a dir si utilitzem el photoshop, que es el programa que hem utilitzat durant la sessió, guardarem el document en (ptp).
Un altre concepte, és que la imatge s’ha de guardar en el seu propi format perquè d’aquesta manera aconseguim una resolució perfecta, es a dir, es guardarà la fotografia amb la seva qualitat màxima, respectant així el màxim nombre de colors, les capes que has creat, les dimensions... Y a més a l’hora de tornar a obrir el programa, podràs retocar les fotografies perquè no es modificarà el format.
Un tercer element que he aprés , és que hi ha unes excepcions, com per exemple les miniatures. Aquestes imatges son de tamany reduït, per tant, no caldrà que siguin guardades amb una resolució perfecta. Amb la qual cosa, no caldrà intentar-la guardar amb el format del programa , sinó que es pot utilitzar el format( GIF), ja que permet els colors indexats( un màxim nombre de 256 colors), que ja ens arribaria per crear una bona resolució de l’imatge , i també serveix per algunes fotografies guardades amb colors plans, es a dir, que no tenen diferents matisos, sinó que estan formades per colors d’una gama i, per tant, podria incloure’s a la gama de 256 colors, ja que no els sobrepasaríen.
I finalment mencionar que el format (BMP), no comprimeix les imatges, per tant hem d’intentar no fer ús d’ell per guardar els documents.
I amb la segona tasca, he aprés a seleccionar i rotar posició de les imatges, realitzant així diferents perfils o visions sobre una mateixa imatge i també aprenent els pasos per canviar les posicions o els colors.
Tots aquets coneixements, ens serviran en un futur coma mestres d’educació infantil per preparar els estris que utilitzarem a l’aula i també per mostrar amb elements digitals l’evolució dels infants, les sortides i altres esdeveniments que vulguem mostrar als pares o a l’equip escolar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario