Benvinguts al meu blog!

Aquest blog em servirà per a reflectir reflexions, preguntes, crítiques...sobre l'assignatura d'alfabetització digital. Aquesta assignatura la realitzo a la ub.

martes, 25 de octubre de 2011

21 Octubre 2011

Avui, he pogut assistir a la conferència del creador d’un dels programes instrumentals informàtics , de la meva època, d’iniciació de les tic.
Francesc Busquests, el creador del programa J-Clic , ens ha fet una conferència sobre  els recursos lliures per la creació d’activitats d’aprenentatge i avaluació. A través d’una mostra de Portals de didàctica i metodologia , que m’han semblat molt interessants perquè com a futurs educadors pugem disposar de recursos per treballar les tic en una aula d’infantil.
Ens ha mostrat diferents recursos,  on ens informen sobre una gran varietat de propostes didàctiques per poder  aplicar-les de forma adequada a l’etapa infantil. Es tracta de diferents portals que donen pas a la informació, la comunicació i la interacció. Generalment les propostes que ens mostren aporten un munt de recursos i informació per poder imaginar, jugar i crear tecnologia.
He pogut aprendre una sèrie de pagines web, que desconeixia com són ( l’Alexandria,  , el Mealí , el Jclic,  el bloc xtec...) amb les quals com a futurs docents, podem dissenyar i crear material multimèdia, compartir espais virtuals, crear un aparador del que es fa a l’escola, apuntar el progrés d’aprenentatge dels infants...
Finalment Francesc Busquests ha recalcat una idea fonamental , que te relació amb l’assignatura i que crec que com ha mestres hem de tenir present i conscienciar-nos per poder dur a terme una educació en tecnologia amb una finalitat significativa i no instrumental. Es a dir, els elements tecnològics, no són un recurs didàctic en si mateixos sinó que son un material d’acompanyament, per poder educar de forma interactiva i creativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario