Benvinguts al meu blog!

Aquest blog em servirà per a reflectir reflexions, preguntes, crítiques...sobre l'assignatura d'alfabetització digital. Aquesta assignatura la realitzo a la ub.

viernes, 16 de diciembre de 2011

Hola sóc la Laura i En referència a  la utilitat dels diferents Entorns Virtuals i Mitjans d'Ensenyament Aprenentage aplicats a l'Educació Infantil, penso que són uns mecanismes molt positius per aprendre . Des de el meu punt de vista, són recursos que  potencien  la creativitat, la coordinació, la recerca d’informació, la creació d’estratègies, el treball col·laboratiu , la autonomia,  la imaginació dels infants... A més el  mestre ha de formar a l’Infant pel seu futur i aquest són les tecnologies, per tant, els mestres han de aprendre per poder formar amb les TAC adequadament. Ja que no solament han de promoure l’ús de  les tecnologies per una formació bàsica, sinó que el repte és adequar la seva utilitat perquè,  a través d’elles , els alumnes aprenguin a reflexionar i crear. Les noves tecnologies afavoreixen el desenvolupament de competències i  estratègies tant dels infants com dels educadors,  ja que és un recurs que proporciona estímuls, creativitat , curiositat, varietat de materials... No obstant el mestre i la comunitat tenen la responsabilitat de supervisar i prendre les precaucions pertinents quan els infants utilitzen aquests mitjans.
I d’aquí a deu anys l’ utilització d’aquestes serà transversal i facilitarà la comunicació de tal manera que l’entorn educatiu estarà interelacionat amb la comunitat englobant( altres escoles, les famílies i el professorat), amb la qual cosa, es produirà una comunicació i un procés d’ aprenentatge més enriquidor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario